entry ini khas untuk IRINE NADIA MARCELLO

heheheh.. hi allzz

sebenarnye sye bnyk lagi keje lain nk wat,,

tpi bile mmbce entry cik irine kiter nih, terase nk membalas la pulak..

pasal apa??

heheeh.. pasal entry yg bru jer die wat tdi..

"young love??"

hehehhehe...

kat sni, nk open skit la crite pasal my ery..

Tajuk cinte: hanya kau yng satu, ery

ceh, tajuk nk lebih22 plak.. huhuhuhuhu

ok, first of all, maybe ade yg tau n ade yg x tahu cmne sye n ery comel nih, leh mencipta kasih syg antara kami..

so, for introduction,,

sye n ery ditakdir bertemu di zaman sekolah menengah thun akhir or lebih tpat lgi time spm la..

sye ngn ery stu sekolah dri form 1,, SAKTI. tpi kami x pnah berbicara langsung,,

hinggalah thun akhir trsebut..

thun akhir tu kami dprtemukn sebab kelas yg same..

first time sye ckp ngn die, sye rase cm dh kenal lame jerk

rase cm comfortable..

n die buknlah lelaki biasa..

maksud sye,, ade sesuatu yg istimewa dlm diri die..

n i admit, yg die sgt22 special.,

bila pertma kali berbicara, sya thu die sgt22 brfikiran matang.

bgi kebnyakn lelaki dlm umor 17 thun,,

mereka susah nk pikir pasal masa depan, apa yg diorg nk wat lepas spm, pasal family semua..

tpi, my ery nih, sgt22 laen..

setiap patah perkataan yg keluar dri mulut die cm valuable lah..

heheheh... semua ade reason..

mcm sye brckp ngn org yg dh berumur 26 ke 27 thun.. huhuhuhuh

bile sye ckp comfortable tuh, bile die sgt22 amik berat pasal diri syer..

smpai semua kengkwn pelik..

knp??

sebab selama ni, die jarang or 0 n less untuk ada niat ckp ngn perempuan..

n die sgt open pasal keluarge die, pasla diri die untuk brkongsi dngn syer..

time tu, memng sye wonder knpa la die ni leh sporting ngn syer kn??



memng benar kata org,,

' bile dngn org yg kita syg, kite akan jadi diri kita sendiri, lebih jujur dngn diri, dan lebih sygi diri..'

sebgai bukti,,, bila kite in love..

kite sentiasa rase gembira n nk kongsi smua pasal diri kite pada org yg kita syg, n kita sentiasa akan mengucpkn kata22 hati yg jujur tnpa kita sedar atau x dgn mengatakn,,

"i love u, i love u with all my heart"

hehehe,, pinjm kate22 irine jap..

n bukti untuk kite lebih sygi diri ialah bile kite

selalu ingin menjadi tercantik bila kite disisi die, n kiter takut22 sgt kalau kite kehilangn die or kiter trluka if die curang ke aper kn.. sebab once u dh syg org, perasaan tu akan kekal walaupon die bnyk kelemahn yg kite blum atau x sedar.. kiter akan lebih syg diri kite n x nk trluka sebab die dh jadi sebahagian dlm hidup kita.. n susah untuk kite hidup tnpa die..

btul x irine?? awak rase benda yg same kn??



heheheh.. bile dh habis sekolah menengh, cnfirm la sye dn ery akan trpisah untuk mngejar cite22..

memng sgt222 x salah bile kiter brcinte time mude..

knp?? sebab dlm waktu22 belasan thun ke 20 an ni, kiter memng sgt22 perlukn seseorg yg sentiasa ada untuk kite, sentiasa faham kite, ambil berat n dlm erti kata laen, cinta itu adalah stu keperluan..

bnyk perkara22 bru yg kite tmpuh setiap hari.. n bile die sentiasa ade untuk beri kiter semngt dn kekuatan, kiter akan rase lebih dekat mcm die adalah org yg x boleh dipisahkn ngn kiter.. n kiter akan lebih bermotivasi untuk hidup yg lebih bermakna,, hanya kerana die ade di sisi..

walau pon, kami trpaksa brpisah untuk cite22, tpi sye thu, dlm diri sye, ade sesuatu yg x kn dpt dipisahkan, begitu juga dengan dier.. ia adalah cinta..

walau sejauh mane pon org yg kiter syg berada, as long as, die sentiasa ade untuk kiter bile22 mase yg kite perlu, jarak tidak menjadi masalah..

n sye sendiri tidak sngka akan dpt brthn selma 4 thun 6 bulan ngn si ery nih.. ianya miracle..
or lebih tepat lagi, jodoh n takdir tuhan..

dlm diri syer, sgt bnyak kelemahan.. n kiter perlukn seseorg untuk lengkapi kelemahan kite itu..

dan sya sudah menjumpainyer.. thanks to god i found him..

cukuplah, jika hanya ade die yg boleh terime kelemhn dn kekurng kiter dn juga boleh gembira dngn kelebihn kiter..

spnjg mase 4 thun lebih nie, bukan kami x pernh berkelahi, trslah paham, trlepas ckp n mcm22 lagi, tpi, bile kite willing untuk memafkn n willing untuk menerime apa adenyer dlm diri kite sendiri dn juga die, x kn ade perkara mustahil untuk kiter berbhgia..

dlm erti kata laen, cinta ada jalan nye yg trsendiri..

sye dh menjumpainyer...

irine,,

dlm fasa22 skrg, irine akn lalui bnyk dugaan,, mgkin dri kwn22, fmily, diri, sndiri, org trsyg, dn juga msalh kesetiaan..

jika irine brjaya mencri jalan irine yg trsendiri untuk menangani semua dugaan itu, maka irine berhak untuk hidup bahagia..

sbgai contoh;;

setiap kali sye dan ery berselisih paham,,

kami akan trus brbincg apa yg x kene or ketidak puas hatian masing22..

jarang bgi pasgn laen nk berbincg.. selma pemantauan sye, mereka cnderung tuk maki stu sma laen, putuskn hubungn n smbung balik n trus ckp' aku menyesal kenal kau'.

bgi sye dngn ery, kami amat memahami diri masing22..

bile die tension, die lebih suka ckp ngn sye dri wat kerja die yg bnyk trtangguh tu.. dengan cra tu jer die leh tenang balik.. so sye kene ade untuk die, walau sekejap..

bile sye tension, sye x suke if die kacau sye.. sbab sye leh tukar jadi harimau jadian if die menmbhkn ketensionan syer.. so, bile time sye tension, or marah22,, die tahu, yg die kene biar jer dulu sye lepaskn tension n bile sye dh ok skit, bru die akan call n brsedia untuk mendengar luahan hati syer..

bile die cemburu, sye akan try sedaya upaya sye untuk buktikn yg sye bukn curg.
n untuk itu, sgt susah.. tpi once die memg ade rase percaya, cemburu x jadi masalah besar..

bile sye cmburu, sye rase skejp jer.. sebab sy percyakn die.. memng ramai org kta,, jgn trlalu prcye pasgn kiter...

tpi bile sye kenal si ery nih, sye thu, die bukn jenis cmtu.. n sye percyekn die..

bnyk lagi cra yg kami buat untuk saling tmpoh dugaan tuh..

as long as masing22 percye n terime diri each other, dugaan tu hanya kecil shaja..

tidak membwa efffect kpada perpisahan..

ok.. dh sejam dah sye menulis untuk cik irine kiter nih..

hope22 die x jemu lah membacer.. well..

untuk irine;

trust ur love, but don't give too much hope

learn from mistakes, n try to improve..

it is nice to fall in love..

but it is a misery when it comes to end..

so, my dear.. find a way for u and vel to love each other n protect ur love until ur last breath

if, he is the one..

ok.. thats all..

send my regards to him ok!!!




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

:'D
huhuhuhu..comel gileww entry nih!!! sgt!
thanx a lot!!~~ x sangka lak, sbb entry irine tuh bg kak izzah nak wt entry lak kan. :):)

btw, cam irine slalu cakap n ingtkan diri irine sndiri, kepercayaan,kejujuran n keikhlasan tuh penting.:) semoga bahagia dengan orang tersayang kak izzah!~

pray 4 me, irine n si dia..ewahhhh! hehehe:)

tq

miss nia said...

welcome my dear..
tula pasal.. tetibe terasa nk brkongi penglmn ngn cik irine nih.. heheheh
irine pon semoga bhgia ngn org trsyg k??

i will always pray for u n him..

gud luck!!!1

♥cutebabygirl♥ said...

sweet..sweet..sweet~ :)

❤Nadhratul Basyirah Amirudin❤ said...

wah..kita serupa maa..gud luck 4 us!! ngee~~

Post a Comment