homesick or familysick???


ari ni 30 disember..
ramai kawan aku yg sambut burthday hari nie..
esok pon ader agi..
mlngnyer aku x dpat nak join diorg sebab
aku dh tercmpak kat sabah niee

huhuhuh.. anyway.. lately aku raser cam nak balik umah jerk..
x tau nape..rindu kot kat family aku..
2 hari lepas aku dpat result sem lepas..
wah... x sgke an aku leh dpat tinggi gak ar pointer..
aku bersyukur sgt sebab aku dpat maintain pointer aku..
means makin naik lar...
huhuh..
so entry kali nie aku nak kenalkan family aku kat korang..
hahahaha
pertama sekali aku nak kater,,

aku anak perempuan tunggal dlm family...
anak ke-3 drpde 4 adik beradik..
huhuhu.. besh???
memangler besh sebab sorg jer pmpuan dlm famly kan??
bleh dpat pakai brg kemas sorg22, tudung, bju kurung sume
xyah beli,, amik jerk dri mak..
pendek kater.. x yah nak jelus ar kan.. x yah nak kongsi22 brang..

tapi sebenarnye.. hidup aku sunyi beb..
memang aku ader abg dan adik an??
bleh bual22... tpi ape sgtlarh aku bleh bual??
lelaki mane fhm sgt kehendak pmpuan an??
mane paham sgt pasal pmpuan nie..
pendek kater.. kalau aku balik umah.. sgtlah bosan..
nak brbual2 ngan mak pon time die free..
time masak n kemas22 umah pastu mak aku gi sekolah.. xpon
tgok citer indon..
aku maner lah minat sgt ngan citer indon nie..
tv pon aku x slalu tgok..
so.. kalau balik umah.. aku selalu online jerlah..
tgok citer ker.. paper ke..

tpi an.. wlau cmne bosan pon.. tiap22 maghrib kitorg mesti akan berkumpul untuk solat
jemaah sesamer.. itu yg aku respect tu..
time tulah time yg aku pling nanti22kn..
sebab time tu jerlah aku dpat tgok muke diorg sumer.. kalau x bz jer memanjg..
anyway.. aku perkenalkan bwah ni mak ngan ayah aku..


ni kat umah aku..

ni time rayer kat umah atuk kulai,,
PN SATINAH DAN EN. ALI

n next,, abang sulong aku..
MOHD ZULFADLI
aku x brape rapat lar ngan dier nie..
sebab die dah lamer x balik umah..
huhu.. anyway.. die skunk 25 thun n next year nk masuk 26 thun..
currently working in kl..


hehe ensem x?? abg aku nie cm kembar aku skit..
muke iras22 cm akularh.. sepet22 skit..


ni time die masih kurus22 agi..
skunk die dah berisi skit ar..
sory xde gambar bru.. sebab susah sgt nk jumpe
die skunk nie..

next,, abg second aku..
MOHD AIZAT
hehe.. die nie suke melawak..
suke sgt kaco aku.. time aku kecik..
pendek kater.. aku rapat la ngan die.. tpi tu dolu22
skunk.. die asik berkepit jer ngan hp.. awek dierlar..
x leh renggang.. msg222..
ish222


abg sulong aku zul, ngan abg second aku ijat,, bergembira dgan kereta..
tu yg bju itam tu sepupu aku.. sbyer abg aku yg second..huhu


Italic
ni dengan kete len plak.. yg tgah tu sepupu aku gak bayer abg second aku..

heheh.. ni aku n ijat.. muke samer x?? wawawaw

ni die sengsorang...
huhuhuh susah nak tgkap gmba ngan die..


n lastly.. my younger brother..
MOHD SYAFIQ
huhuhu.. adik aku nielah.. yg paling degil dlm family..
susah nak dga kater..
ngan aku die x takut pon.. aku plak yg takot ngan dier kekadang..
huhuhu.. tapi.. die sgt baik.. nak kater.. die nie baik sgt ngan aku..
rapat ngan aku.. pandai masak!!!!
caye x cayer??
sedap weh dier masak.. bukan masak tlur jer tau..
masak macam22 die boleh..
tabik ar ngan dier..
kdg22 kalau aku dh terlampau bosan aku suker gi kacau dier
kat bilik.. aku maen game sesamer ker..
ajak die tgok citer ker..
syg ar kat adik aku nie..
luv u lar sapiq..

jom kiter berenang!!!


heheheh.. ni aku snap candid time die ngah study mate ngan aku..


ni time rayer aritu.. susahnyer nak amik gambo ngan dak nie..

huhhu.. itu sajer untuk entry kali nie.. later aku update agi.. peace!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ums...




aduh... kat cni aku x berniat nak melukakan hati maner2 pihak yerp..

aku just nak meluahkan raser hati yg terpendam..sekian lamer..

knape ums x leh jadi mcm u laen yg cemerlang??

kenapa kami kene tanggung segala perkhidmtan ums yg tdk memuaskan??

kenapa u laen bleh kuar result awal n boleh je daftar subjek tnpa masalah??

kenapa pengurusan u laen bleh cepat dan cemerlang ??

knap mesti kami y menanggung ketidakcemerlang pengurusan ums??

knape setelah sekian lame ums bermasalah pun tidak bertmbah menjadi leih baek??

salah ke aku nak hak aku??

salah ke aku suarakan ketidakpuas hatian?

bagi yg tidak meraser.. memangleh ckap aku over x baek lar aplar.. tpi korang tau ke apa yg
bdak ums raserkan??

korang cube letak diri korang kat tempat dak22 ums.. esok dah nak mle kelas

tapi result pon x kuar agi..

adil ke bgi ktorang ni???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

down down down

DOWN BY JAY SEAN


video

Baby are you down down down down down,
Downnnnnnn, downnnnnnn,
Even if the sky is falling down,
Downnnnn, downnnnn
Ooohhh (ohhh)
(Verse 1)
You oughta know, tonight is the night to let it go,
Put on a show, I wanna see how you lose control,
(Bridge)
So leave it behind cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape.
(Chorus)

So baby dont worry, you are my only,
You wont be lonely, even if the sky is falling down,
Youll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Dowwwnnnnn, Dowwnnnnn,
Baby are you down down down down down,
Downnnnn, Downnnnnn,
Even if the sky is falling down,

(Verse 2)
Just let it be, come on and bring your body next to me,
Ill take you away, hey, turn this place into our private getaway,
(Bridge)
So leave it behind cause we, have a night to get away,
So come on and fly with me, as we make our great escape,
(So why dont we run away)
(Chorus)
So baby dont worry, you are my only,
You wont be lonely, even if the sky is falling down,
Youll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Dowwwnnnnn, Dowwnnnnn,
Baby are you down down down down down,
Downnnnn, Downnnnnn,
Even if the sky is falling down,
(Verse 3)
Lil Wayne:Even if the sky is falling down like she's supposed to be,
She gets down low for me,
Down like her temperature, cause to me she zero degrees,
She cold, overfreeze,
I got that girl from overseas,
Now she's my miss America,
Now can I be her solger please,
Im fighting for this girl,
On a battlefield of love,
She got me look like baby cupid sending arrows from above,
Dont you ever leave the side of me,
Indefinitely, not probably,
And honestly I'm down like the economy,
Yeahhhhhh
(Chorus)
So baby dont worry, you are my only,
You wont be lonely, even if the sky is falling down,
You'll be my only, no need to worry,
Baby are you down down down down down,
Dowwwnnnnn, Dowwnnnnn,
Baby are you down down down down down,
Downnnnn, Downnnnnn,
Lil Wayne: Ahoo, Ahoo, Ahoo,
Chorus
Even if the sky is falling down,
Downnnnn, Downnnnn,


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

besday rina!!!


hahaha.. ari ni besday rina tau.. team ladang kongsi aku n also coursemate aku
merangkap penolong aku dlm ldg kongsi.. huhuh
semalam kami yg rajin2 nie.. pgi menyambut besday rina.. huhuhu..
katenye nak wat suprise.. tpi mcm dah x suprise jer.. bak kata farah.(cousemate aku gak)
nilh cara budak laki wat rncgn.. tergesa-gesa.. huhu
tapi walau tergesa22 tetap menjadi.. hahahah
apepon.. sweet sgat semalam..
nak tau x ape sebabnyer??

tgoklah gamba bwah nie.. huhu si rina n yie.. 'abg tersayang ' die..
huhuhu.. sweet kn diorang..


rina n yie..
sweet couple
10 bulan dah diorang bertahan..
bgus22


nilah semua manusia2 y menjayakan besday rina.. hahaha
acap ko x termasuk ok.. huhuhu
12 org semuanye.. sorg pmpuan tgah amik gambar..zufar namany
n sorang agi lelaki x nak masukk.. malu larh tu..-faiz-


hehe adegan suap menyuap.. wawawa



time ni kek belum potong agi.. bru nak rase terharu dlm mood yg hepy.. huhuhu



mesti beshkan?? hehe besnye tgok rina hepy..

saye pon ikut happy skli cm besday saya plak.. wakakak



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

all about me


salam.. wuhuhu
akhirnyer.. aku pun dah ader blog sendiri..
nak dikatakan dah lama nak wat blog ni tpi tkder maser.. upss
lebih kurg ler..
ape yg korg nak tau??
nama sebenar: Nurul Izzah Ali (a.k.a nia)
umur: bru 19 taun an..
study di: UMS (aquaculture) i'm proud to be a student of this course..huhu


skunk ni tgah cuti tpi.. ari jumaat dah nak balik..
sedih lar plak.. cuti dua minggu jerk..
knp???
sebab kitorg dah start ldg ongsi kene jge ikn
syg ikan, bgi mkn ikan
tdo ngan ikan??
upss
huhu n then jual ikan.. sedihlar plak..
dah jge bek22 tbe22 nak jual..
jgn marah kmi yer ikn..
kami terpkser..
huhuhu
ni group aku..

friendship farm

aku, rina,yie,leya,alvin n roy


skunk ni aku dlm taun ke2 di UMS
beshlar jugak duk di sner..
batch aku 18 org jer..
huhu so kami sgt rpat..
unikkan pershbtan kami??
huhhu..


x au nak citer pe lagi.. sekadar permulaan..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS